Обрасци

Обрасци захтева и притужби

Јавне набавке

Конкурсна документација за набавке мале вредности

Јавни конкурси

Опис конкурса и документација

Службe за информисање

Служба за информисање оштећених и сведока

Вести и саопштења

Саопштења за јавност  

Сарадњом Посебног одељења за сузбијање корупције овог тужилаштва и полицијских службеника Одељења за борбу против корупције, дана 03.04.2019. године, лишени су слободе:

  •  Г.Ђ. (1964.год.) из Лесковца, референт за пријем и оверу у писарници Основног суда у Лесковцу, због кривичног дела примање мита из чл. 367 ст. 1 КЗ,
  • С.Д. (1964.год.) из Лесковца, због кривичног дела примање мита у помагању из чл. 367 ст.1 у вези чл. 35 КЗ,
  • С.С. (1981.год.) из Лесковца, власница агенције за промет некретнина "Адигал", због крив. дела примање мита у помагању из чл. 367 ст.1 у вези чл. 35 КЗ.

Постоји основ сумње да је С.С., по претходном договору са  Г.Ђ., сачинила лажно овлашћење и исто предала Г.Ђ. која је печатом Основног суда у Лесковцу оверила предметно овлашћење за заступање, на име осумњиченог С.Д.

Овлашћење је наводно дато од стране А.Ј., који има стално пребивалиште у Италији и који у тренутку овере овлашћења није боравио на територији Р. Србије.

Након тога, осм. С.Д. је наведено овлашћење непосредно употребио у матичној служби општине Црвени Крст, ради прибављања потврде о слободном брачном стању на име А.Ј. за шта је осумњичена Г.Ђ. примила новац у износу од 300 евра, уплатом преко Вестерн униона.

Свим осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова у ком року ће их саслушати заменик Посебног одељења за сузбијање корупције овог тужилаштва.