Обрасци

Обрасци захтева и притужби

Јавне набавке

Конкурсна документација за набавке мале вредности

Јавни конкурси

Опис конкурса и документација

Службe за информисање

Служба за информисање оштећених и сведока

Вести и саопштења

Саопштења за јавност  

На основу оперативног рада Вишег јавног тужилаштва у Нишу – Посебног одељења за сузбијање корупције, Полицијских службеника Одељења за борбу против корупције у Нишу и слубеника БИА - Регионалног центра Ниш, дана 06.03.2019. године, лишени су слободе 

1. С.М. из Зајечара, шеф Службе за јавне набавке Градске управе Зајечар, због постојања основа сумње да је учинио кривично дело злоупотреба у вези са јавном набавком из чл. 228, у стицају са кривичним делом примање мита из чл. 367 Кривичног законика, и 

2. Д.А. из Аранђеловца, директор предузећа „Инфоплан“ из Аранђеловца због постојања основа сумње да је учинио кривично дело давање мита из чл. 368 Кривичног законика. 

Постоји основ сумње да је Д.А., у циљу добијања посла израде плана регулације бањско-туистичког комплекса „Николичево“ и „Гамзиградска бања“, чија је укупна вредност  5.150.000,00 динара,  осумњиченом С.М. доставио две понуде са различитим ценама, како би С.М. као најповољнију одабрао управо понуду предузећа „Инфоплан“, чиме би омогућио Д.А. закључивање уговора а за узврат од њега примио новац у износу од 540.000,00 динара.            

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, у ком року ће бити саслушани у Посебном одељењу Вишег јавног тужилаштва у Нишу. 

 

Портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу

Борислав Радоњић