Обрасци

Обрасци захтева и притужби

Јавне набавке

Конкурсна документација за набавке мале вредности

Јавни конкурси

Опис конкурса и документација

Службe за информисање

Служба за информисање оштећених и сведока

Вести и саопштења

Саопштења за јавност  

На основу оперативног рада Вишег јавног тужилаштва у Нишу – Посебног одељења за сузбијање корупције и Полицијских службеника Одељења за борбу против корупције у Нишу, дана 11.03.2019. године, лишени су слободе 

1. З.Ј. из Бора, инспектор Пореске управе у Бору, због постојања основа сумње да је учинио кривично дело примање мита из чл. 367 ст. 1 Кривичног законика, и 

2. Г.Б. из с. Лазиница, због постојања основа сумње да је учинио кривично дело давање мита из чл. 368 ст. 1 Кривичног законика. 

Постоји основ сумње да је З.Ј. из Бора, као порески инспектор задужен за фискализацију аутомата за игре на срећу, почетком децембра 2018. године, захтевао и примио новац у износу од 30.000,00 динара од Г.Б. из Лазиница, као власника кладионице у Бору, како не би извршио фискализацију свих покер апарата и тиме омогућио да се поједини апарати користе без евидентирања.            

Према осумњиченом З.Ј. је одређено задржавање до 48 часова, у ком року ће бити саслушан у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу. 

Портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу

Борислав Радоњић